Ben je op deze pagina beland en wil je terug?  Ga Terug
 

 


 

Wat kun je verwachten tijdens de TantricFlow™-  Loving Touch DAG?

 

 

De TantricFlow – Loving Touch DAG is helemaal gericht op liefdevolle aanraking. En dat doen we samen aan de hand van een zorgvuldige opbouw, waarbij we gaan Stromen, Dansen, Landen, Ontspannen en Ontladen. De innerlijke rust die hierbij – van nature – ontstaat, zorgt voor een pure liefdevolle staat van zijn. Gedurende de dag zul je ervaren dat deze heerlijke staat van zijn er voor zorgt dat we elkaar steeds moeitelozer en natuurlijker liefdevol gaan aanraken. Tevens leer je deze liefdevolle aanraking ook echt te ontvangen (in dankbaarheid).

 

 

Vanuit de diepgaande verbinding die in de ochtend en middag ontstaat, ervaren we – na de middag – een relaxte Tantrische Avond vanuit de intentie: ontspanning, rust, vrede, harmonie. We gebruiken daarbij soms blinddoeken en verschillende Tantra / Kashmierse / Tandava Massage elementen. (Kleding kan daarbij – in zorgvuldige afstemming met elkaar – (gedeeltelijk) uit. Dit is uiteraard geen must.

 

 

 

Naast vele verbindende interacties (in twee- of meertallen), zal er ook voldoende ruimte zijn om weer even op jezelf te zijn. Zo ontstaat er een mooie balans tussen samen en ook weer even alleen. Een balans die ruimtelijk en vrij aanvoelt.

 

 

Programma:

  • 10:00 | zaal open
  • 10:30 – 13:00 | we komen samen in een heerlijke harmonieuze Flow
  • 13:00 – 14:00 | Lunch (potluck)
  • 14:00 – 15:00 | Tijd voor jezelf (wandelen, buitenzitten, mediteren, etc).
  • 15:00 – 18:00 | we dansen en stromen ons VRIJ en we ontladen ons heerlijk via mooie Loving Touch – processen
  • 18:00 – 19:30 | Diner (potluck)
  • 19:30 – 20:00 | Moment voor jezelf
  • 20:00 – 23:00 | ’s Avonds gaan we samen – in vrijheid – de verstilling, verzachting in via diepgaande tantrische interactie’s vanuit de intentie van eerlijke (ego-loze) liefdevolle aanraking... kleding kan (hoeft niet) daarbij (gedeeltelijk) uit.

 

 

NB: Tussen door nuttigen we een gezamenlijke (potluck) lunch en avond-maaltijd (waarbij iedereen iets te eten meeneemt om te delen) . Daarbij is er de gelegenheid elkaar (verbaal) te ont-moeten. Ook kun je heerlijk gaan ontspannen door – tijdens de pauzes – even tijd voor jezelf te nemen.

 

 

TantricFlow™

 

 

TantricFlow™ bestaat uit een aantal vrije dansvormen afgewisseld met oefeningen waarbij aanraking en (aan)geraakt worden centraal staan.
Dans afgewisseld met levendige contactoefeningen brengen je stap voor stap in een heerlijke flow. Je gaat als deelnemer (weer) ‘stromen’. In de flow zijn maakt gelukkig.

 

 

Passie, speelsheid, de tegenpolen vrouwelijke/mannelijke energie, spannende momenten door gebruik van bijvoorbeeld een blinddoek, maar ook een zorgvuldige muziekkeuze geven de oefeningen een heerlijk sprankelende intensiteit.

 

 

Naast de dynamische dansvormen is er veel ruimte voor ‘mindful’ aanraken zoals via subtiele en ook speelse streelmassages in twee- en meertallen.

 

 

De oefeningen kunnen individueel zijn, 1-op-1 of in groepjes van meerdere mensen.

 

 

Verbinding staat hierbij centraal. In de eerste plaats de verbinding met jezelf en van daaruit verbinding met de ander.

 

 

Positieve effecten

 

TantricFlow™ kan een zeer positief effect hebben op:

 

– lekker in je vel zitten
– jouw gevoel van vrijheid
– verbeteren (liefdes)relaties
– aantrekken van de juiste partner
– vriendschappen
– volgen van je hart
– gezondheid
– de hoeveelheid lol in je leven
– in je vrouwelijke/mannelijke kracht staan.


 


 
Ervaringen van deelnemers

 

“Er zit een goede opbouw in de workshop: de middag is gevuld met speelse en energieke dans en oefeningen. De avond gaat de diepte in, met wat meer tantrische oefeningen. Soms met blinddoek. Dan is er een gezamenlijke afsluiting van de dag.
De oefeningen zijn speels en intiem. Maar wel met respect voor elkaars grenzen.
Niets hoeft, alles mag. Emoties mogen er zijn. Jij mag er zijn.
Na afloop vertrek je met een grote smile op je gezicht!”
Namaste – Frank Konings

 

 

“Een hele middag en avond lang in een heerlijke flow van spelen, dansen, improvisatie, muziek, sensualiteit, verbinding, open hart, zonder verkramping van het moeten, overgave, mannelijke en vrouwelijke energie, ontroering, stromen, liefde, acceptatie van wat er is. In een prachtig, veilig, soms prikkelend kader door Heino liefdevol omHein(o)d. Ik voel me als een kat die nog even aan het naspinnen is prrrr…. “ – Jan Doeke van der Veen

 

 

“Een mooie lange middag + avond in een sfeervolle ruimte, heerlijke muziek, warme woorden en het prettige contact met de andere deelnemers, het doet even je pijntjes en probleempjes ver op de achtergrond dringen. Je hebt het gevoel: “Het leven is Goed”.” – Dick Grift

 

 

“Een TantricFlow-avond is al een heel plezierige en verrassende ervaring.
De TantricFlow-Workshop van afgelopen zaterdag bleek een regelrechte uitnodiging om wat dieper te gaan.
Ont-moetingen komen gemakkelijk tot stand. Respectvol aanraken opent zomaar een onvermoede grens.
De aangeboden dansoefeningen zijn vrolijk en geven de kans om vanuit het centrum in mijn lijf te leiden en te volgen. Plezierige herkenning! De blinddoek maakt niet blind, maar nodigt uit om echt aanwezig te zijn en andere zintuigen mhun verkennende reis te laten doen.
Chapeau voor de rustige, intuïtieve, heldere en passie-volle begeleiding van jou, Heino!
Je houdt het overzicht en voelt feilloos aan als het soms even wat te veel blijkt.
Zo ontvouwde de gehele TantricFlow – workshop zich in een vloeiend geheel, zodat ik met een blij-verwonderd gevoel huiswaarts keerde. De tonen van de muziek vibreerden nog heerlijk na.” – Henny Feenstra

 

 

“Heino is een prima begeleider die zich open en kwetsbaar durft op te stellen waardoor er van alles kan en mag gebeuren en ieder dat ook durft te doen. Bedankt allemaal.
Veel liefs en een hartenroet” – Marie-therese Roovers

 

 

“Het vertrouwen wordt spelenderwijs, door diverse oefeningen, prachtig opgebouwd door Heino als begeleider. Dank voor je openheid en kwetsbaarheid en je opstelling om dit, als zijnde één van de groepsleden, samen met ons te doen.” – Rob Beersma

 

 

“Er ontstond heel veel verbinding en gelijkwaardigheid in de groep, met een goede begeleider die weet wat hij doet.” – Jenneke Warnders
“Dansen, plezier, verbinding, aanraken, geraakt worden, aangeraakt worden, contact , stromen.. Heino creëert een veilige zachte en sfeer en is enthousiast. Hele fijne workshop!”
– Simone van Verre

 

 

“Heel veel mooie elementen, fijne oefeningen, prachtige muziek. Heino, jouw persoonlijke stijl is een mooie mengeling van kracht en kwetsbaarheid, lief en streng, gestructureerd en licht chaotisch. Ik houd daar wel van. Hiermee creëer je veiligheid en vrijheid. En…. je prachtige gitaarspel. De TantricFlow tintelt in me door” – Désirée

 

 

“Heino, jij combineert jouw aardse energie, met de fijngevoelige, en vooral liefdevolle energie. Er ontstond in de groep een hartverbinding, gecreëerd door jouw veilige bedding en het vermogen je zelf kwetsbaar op te stellen en jezelf te zijn, ook genietend van jouw prachtige, intuitieve gevoelsmuziek. Namaste.”
– Yvonne van der Zalm

 


 

 


Gegeven door:
 
Heino Jansen
 
Op mijn 14e begon ik met het improviseren op gitaar en piano. Improvisatie en muziek hebben mij altijd erg aangesproken want het is de manier om totaal in de flow van het moment te komen. Nadat ik later in aanraking ben gekomen met vele verschillende dans-stijlen (Argentijnse Tango, Salsa, Zouk, Biodanza maar ook het meditatieve Tai Chi) begon ik met het combineren van deze stijlen in vrije, improviserende dansvormen.
 
Ik merkte dat ik hierdoor veel meer verbondenheid met mezelf begon te voelen. En tot mijn verbazing ontdekte ik dat deze verbinding met mezelf de sleutel is tot echte verbinding met de ander.
 
Ik heb een grote passie om dit te delen. Dit bracht me ertoe om TantricFlow™ workshops te ontwikkelen. Mijn grote passie voor muziek komt hier heel goed bij van pas. Jarenlang musiceren in improvisatie-bands heeft mij een uniek scala aan prachtige muziek opgeleverd. Het selecteren van de juiste, rakende, ‘groovy’ en krachtige muziek bij de verschillende TantricFlow™ dansvormen is voor mij een heel inspirerend proces.
 
Als ik TantricFlow™ geef ben ik helemaal in mijn element en geniet ik keer op keer van alles wat zich aandient.
 

 


 

 

Ben je op deze pagina beland en wil je terug?  Ga Terug