Welkom op de FAQ-pagina van TantricFlow™! Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over onze workshops. Of je nu wilt weten wat TantricFlow™ inhoudt, hoe je je kunt voorbereiden, of wat je kunt verwachten tijdens een sessie, we hebben alle belangrijke informatie voor je verzameld. Als je vraag hier niet wordt beantwoord, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag op jouw reis naar innerlijke groei en verbondenheid.

 

 

 

Wat is TantricFlow™ en wie is Heino Jansen?

 

TantricFlow™ is een tantrische workshop die zich richt op het verkennen van verbinding en het omarmen van de flow van het moment. In deze workshops staan verschillende elementen centraal, waaronder dans, liefdevolle aanraking, muziek, meditatie en het creëren van diepgaande verbindingen met anderen.

 

Heino Jansen, de oprichter en docent van TantricFlow™-workshops, is een ervaren gids op het gebied van persoonlijke groei en bewustzijn. Sinds 2015 leidt hij deze workshops met passie en toewijding. Met een uitgebreide achtergrond in diverse aspecten van persoonlijke ontwikkeling, brengt Heino een unieke combinatie van kennis, vaardigheden en ervaring naar elke TantricFlow™-ervaring. Met zijn warme en ondersteunende aanpak nodigt hij deelnemers uit om zichzelf te ontdekken en te groeien op hun pad van zelfontplooiing. TantricFlow™ biedt een veilige en ondersteunende omgeving voor iedereen die op zoek is naar diepere verbinding, persoonlijke groei en het verkennen van hun eigen innerlijke flow.

 

 

Voor wie zijn TantricFlow™-workshops bedoeld?

 

TantricFlow™-workshops zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in dans, liefdevolle aanraking, bewustwording en verbinding, ongeacht ervaringsniveau. Leeftijd, geslacht of ervaring spelen geen rol.

 

 

What language is TantricFlow™ conducted in?

 

TantricFlow™ workshops are conducted exclusively in Dutch by the experienced workshop leader Heino Jansen. The workshops are non-verbal in nature, meaning that there is generally no verbal communication during the sessions. However, short statements such as “that was nice” or “thank you” may be spoken, and there is room for tuning in to each other, such as asking if a touch is okay for the other person. If necessary, such as when indicating boundaries, this can also be communicated in non-Dutch languages, preferably English.

 

It is possible for non-Dutch-speaking participants to join TantricFlow™, but it requires a willingness to surrender to the moment without expectations or judgments. You must be able to intuitively respond to interactions with other participants and the moment, and improvise based on what is happening. However, please note that everything is communicated in Dutch during the workshop and there are no translations available. TantricFlow™ can be a enriching and liberating experience for participants who are open to this form of communication and interaction.

 

If you want to read this website in your preferred language, please open TantricFlow.nl in google chrome and let this browser translate the content of this website for you.

 

 

Hoe kan ik me aanmelden voor een workshop bij TantricFlow™?

 

Bij TantricFlow™ is het eenvoudig om je aan te melden voor een workshop. Volg simpelweg deze stappen:

 1. Ga naar de Agenda + Aanmelden pagina op de TantricFlow™ website.
 2. Selecteer het gewenste evenement uit de lijst, deze staan op datum onder elkaar gerangschikt.
 3. Klik bij het evenement waarvoor je je wilt aanmelden en op “INFO + AANMELDEN”.
 4. Op de volgende pagina vind je onderaan het aanmeldformulier.
 5. Vul je naam, e-mailadres, telefoonnummer en een optioneel bericht in.
 6. Lees de algemene voorwaarden en vink aan om akkoord te gaan (vergeet niet ze eerst door te nemen).
 7. Klik op de knop “AANMELDEN + BETALEN”. Let op: deze aanmelding is bindend vanaf dat moment.
 8. Je wordt doorgestuurd naar de betaalpagina.
 9. Je ontvangt een bevestigingsmail in je inbox (controleer je spamfolder als je deze niet ontvangt).

 

Dat is alles wat nodig is om je aan te melden voor een TantricFlow™-workshop

 

 

Is er nog plek voor mij?

 

Dit is een veelgestelde vraag is. Om het voor iedereen duidelijk te maken: als je je kunt aanmelden voor een workshop, is er nog steeds een plek voor jou beschikbaar. Aanmelden kan altijd via onze aanmeldpagina.

 

We hanteren een systeem waarbij de aanmeldingsmogelijkheden verdwijnen zodra de workshop vol is. Dus als je de mogelijkheid hebt om je aan te melden, betekent dit dat er nog plaatsen beschikbaar zijn en dat je van harte welkom bent om mee te doen. Om teleurstelling te voorkomen, raden we aan om je tijdig aan te melden, bij voorkeur minimaal een uur voor aanvang van de workshop. Op deze manier kunnen we alles optimaal voorbereiden en jou een plekje verzekeren voor een inspirerende ervaring.

 

 

Hoe geeft Heino TantricFlow™?

 

TantricFlow™ workshops worden gekenmerkt door een unieke benadering waarbij flexibiliteit en spontaniteit centraal staan. Heino stemt zich bij elke workshop af op de specifieke groep deelnemers, waarbij hij binnen een vast kader improviseert en inspeelt op het moment. Deze aanpak zorgt ervoor dat elke workshop een spontaan karakter krijgt en zich aanpast aan de energie en behoeften van de groep. Hoewel afzonderlijke workshops sterk kunnen verschillen vanwege de unieke dynamiek van elke groep, kunnen ze ook enige gelijkenis vertonen, afhankelijk van de omstandigheden en de samenstelling van de groep, zelfs als het thema verschilt. Heino’s aanpak is dus gericht op het creëren van een rijke en gevarieerde ervaring die tegelijkertijd is afgestemd op de unieke groepsdynamiek van elke bijeenkomst.

 

 

Hoe zit het met de balans tussen vrouwen en mannen bij TantricFlow™?

 

Bij TantricFlow™ draait alles – in de eerste instantie – om het liefdevol verbinden van mens tot mens, los van geslacht. Daarom is iedereen welkom, ongeacht geslacht. Het kan voorkomen dat er meer mannen of vrouwen aanwezig zijn tijdens een workshop of evenement. Dit heeft geen invloed op de essentie van TantricFlow™, waar het draait om het creëren van verbinding en niet – in de eerste plaats – om lust of verlangen naar een ander (hoewel dit uiteraard wel kan ontstaan vanuit verbinding). Voor deelnemers aan TantricFlow™ is het belangrijk om ook open te staan voor het dansen en verbinden met mensen van hetzelfde geslacht. Als dit een struikelblok vormt, is TantricFlow™ wellicht op dit moment niet de meest geschikte workshop voor jou. Onze focus ligt op het ervaren van verbondenheid en het openstellen voor nieuwe ervaringen, ongeacht geslacht.

 

Tijdens de processen bij TantricFlow™ wordt er overigens wel rekening gehouden met een evenredige verdeling, zodat er geen groepjes van alleen maar mannen of alleen maar vrouwen ontstaan (behalve tijdens speciale processen waarbij dit tijdelijk wel even van belang is).

 

 

Welke kleding kan ik het beste kiezen bij TantricFlow™?

 

Bij TantricFlow™ is het belangrijk om kleding te kiezen waarin je je comfortabel voelt, waarin je gemakkelijk kunt bewegen en waarin jij je aantrekkelijk voelt. Tijdens de activiteiten kunnen er temperatuurwisselingen optreden, daarom is het handig om kleding te dragen, waarbij je een ‘laagje’ gemakkelijk aan of uit kunt doen. Hier zijn enkele suggesties voor kledingstukken die goed passen bij de sfeer van TantricFlow™:

 

 • Linnen broek: Lichte en ademende stof die comfortabel is voor langdurig dragen.
 • Luchtige (spijker)broek: Zowel comfortabel als stijlvol.
 • Net T-shirt: Een luchtig shirt dat zorgt voor ventilatie en een ontspannen uitstraling heeft.
 • Stijlvol overhemd:  Voor een meer stijlvolle look terwijl je toch comfortabel blijft.
 • Jurk: Een veelzijdige keuze die zowel elegantie als comfort biedt, ideaal voor een ontspannen en stijlvolle uitstraling.
 • Rok: Comfortabel en vrouwelijk, perfect voor een ontspannen en toch verzorgde look.
 • Sportieve kleding: Zoals leggings, Yoga kleding, jumpsuits, tops, een stijlvolle goed zittende jogging-broek met wijde pijpen.
 • Natuurlijke stoffen: Zoals katoen, linnen of zijde die ademend zijn en je huid laten ademen.
 • Voor een extra laagje: Vest, Trui, Fleece-vest, Bodywarmer, Losse blouse, Los Overhemd

 

 

Kies kledingstukken die passen bij jouw persoonlijke stijl en voorkeuren, maar houd rekening met comfort en bewegingsvrijheid tijdens je TantricFlow™-ervaring. Met de juiste kleding voel je je niet alleen goed, maar kun je ook optimaal genieten van de activiteiten en het moment.

 

 

Waarom is TantricFlow™ non-verbaal?

 

Bij TantricFlow™ draait alles om het ervaren en voelen, om volledig in het moment te zijn en in de flow te komen. Het is essentieel om uit ons hoofd en in ons lichaam te gaan. Praten brengt ons direct in ons hoofd. Zelfs eenvoudige vragen als “wat?”, “waarom?”, “hoe?” en “waardoor?” dwingen ons tot denken en analyseren, wat haaks staat op het doel van een TantricFlow™-workshop. Daarom vermijden we verbale communicatie tijdens deze sessies. In plaats daarvan moedigen we korte, directe uitdrukkingen aan, zoals “dat was fijn”, “dank je wel”, of aanwijzingen met betrekking tot grenzen, zoals “raak me alsjeblieft hier niet aan”. We vragen van de deelnemers om hier dan niet verbaal weer op te reageren, maar gewoon een knikje te geven of een namaste gebaar als teken dat de boodschap is ontvangen. Op deze manier kunnen deelnemers zich volledig concentreren op hun gevoelens en de energie van het moment, zonder afleiding van verbale interactie.

 

 

Hoe kan ik non-verbaal afstemmen met anderen?

 

In de context van TantricFlow, waar non-verbale communicatie centraal staat en deelnemers worden uitgenodigd om zonder conversatie met elkaar af te stemmen, zijn er verschillende manieren waarop dit kan worden bereikt:

 • Maak oogcontact: Oogcontact kan een gevoel van verbondenheid creëren tussen deelnemers. Het stelt je in staat om elkaars aanwezigheid te voelen en een diepere connectie tot stand te brengen.
 • Bewuste ademhaling: Door bewust te ademen en je ademhaling te synchroniseren met die van je partner, kun je een dieper gevoel van verbinding tot stand brengen en je afstemmen op elkaars energie.
 • Lichaamstaal: Let op de lichaamstaal van je partner en reageer hierop. Kleine signalen zoals oogcontact, glimlachen, en lichaamshouding kunnen veel betekenen en helpen bij het afstemmen op elkaar.
 • Vraag het gewoon even: Je kunt kort even wat vragen zoals “Is dit oké voor jou?”, “Voelt dit goed voor jou?”, “is het oké als ik hier mijn hand leg?”. We vragen van de deelnemers om hier dan niet verbaal weer op te reageren, maar gewoon een knikje te geven, nee te schudden of eenvoudig een hand op een andere plek te leggen, en dan te knikken als teken dat dit wel oké voor jou is.
 • Intuïtie volgen: Vertrouw op je innerlijke gevoelens en intuïtie. Vaak kunnen we subtiele signalen oppikken en instinctief weten wat de ander nodig heeft, zelfs zonder woorden.
 • Durf te improviseren: Sta open voor spontaniteit en improvisatie. Laat je leiden door het moment en reageer op wat er gebeurt, zonder je te veel vast te houden aan een vooraf vastgesteld plan.

 

Het is belangrijk om te benadrukken dat het afstemmen zonder woorden gebeurt met respect voor elkaars grenzen en comfortniveaus. Raak anderen niet zomaar (zonder afstemming) aan op intieme plekken. Door non-verbaal afstemmen en toestemming te vragen voordat je handelt, kun je een veilige en respectvolle omgeving creëren waarin een diepere verbinding kan ontstaan.

 

 

Hoe weet ik waar mijn grenzen liggen?

 

Het verkennen van grenzen vormt een essentieel onderdeel van TantricFlow™. Soms is het echter lastig om vooraf precies te weten waar je grenzen liggen. De enige manier om dit te ontdekken, is met een open geest te verkennen. Je komt pas echt achter je grenzen wanneer ze worden overschreden en je heel duidelijk voelt: “Dit is op dit moment mijn grens”. Nu je dit weet, kun je een volgende keer je grenzen aangeven. Het kan ook zijn dat je uit jezelf je grenzen verlegt en dat een eerdere grens niet meer voor jou geldt. Bij TantricFlow™ kun je hiermee  experimenteren om jezelf en je grenzen beter te leren kennen.

 

 

Hoe geef ik mijn grenzen aan?

 

Ondanks het non-verbale karakter van de  workshops, is het aangeven van je grenzen toch goed mogelijk. Wij moedigen je aan om eerst non-verbaal je grenzen aan te geven, maar je hebt altijd de mogelijkheid om dit indien nodig verbaal te doen. Als je je grens wilt aangeven, kun je uit het contact stappen door een stapje terug te doen en een namaste-gebaar te maken. Een andere optie is om een hand weg te leggen wanneer hiermee een grens wordt bereikt of overschreden. Het is essentieel om duidelijk te zijn bij het aangeven van je grenzen. Vaagheid kan verwarrend zijn voor anderen. Als je merkt dat je grens niet wordt gerespecteerd, wees dan nog duidelijker. Je kunt gewoon zeggen: “doe dat maar even niet, want dat vind ik niet prettig”, etc. Onthoud dat je altijd uit het contact kunt stappen en aan de kant kunt gaan zitten om je grenzen te handhaven. Dit is een krachtige manier om goed voor jezelf te zorgen. Uiteraard zorgt de workshop-leider voor veiligheid en houdt hij de afstemming en het onderlinge respect tussen de mensen in de groep in de gaten.

 

 

Kan ik even aan de kant gaan zitten?

 

Bij TantricFlow™ is het zeker mogelijk om even aan de kant te gaan zitten om weer even bij jezelf te komen. Wel gelden hierbij een aantal voorwaarden. Doe dit kort, alleen en in stilte. Ga dus niet met iemand anders aan de kant zitten of staan! (als je dan ook nog met elkaar gaat praten, wordt jou verzocht om in stilte alleen te zijn, of anders de workshop te verlaten). Tevens, voorkom dat je – als je aan de kant zit – een toeschouwer wordt! Voor de mensen die wel deelnemen kan dit het gevoel opwekken dat ze bekeken worden, wat onprettig is en de Flow van de avond belemmert. Dus houd het aan de kant staan / zitten zo kort mogelijk en doe z.s.m. weer mee! En wees je er tevens van bewust dat het aan de kant gaan zitten of even iets drinken een vlucht kan zijn om iets niet aan te hoeven gaan.

 

 

Wat kan ik verwachten tijdens een TantricFlow™-workshop?

 

Tijdens een TantricFlow™-workshop kun je een combinatie van geleide meditatie, vrije dansvormen, interacties en liefdevolle aanrakingen verwachten. Het is een kans om los te laten, te ontspannen en te genieten van het moment.

 

 

Is er tijdens de workshop ook een pauze?

 

Bij TantricFlow™ worden gedurende de workshop van 3 uur geen pauzes gehouden, omdat het belangrijk is dat we samen in de flow blijven. Heino improviseert en voelt tijdens de workshop aan wat er nodig is om ervoor te zorgen dat de deelnemers zich comfortabel voelen. Daarbij zorgt Heino voor afwisseling van rustige en actieve momenten, af en toe even liggen, alleen of samen. Dit wordt in balans gehouden zodat niemand te vermoeid raakt of verveeld wordt en ook om ervoor te zorgen dat het contact niet te veel of te weinig wordt. Hoewel iedereen zijn eigen voorkeuren heeft, let Heino op wat de groep als geheel nodig heeft. Als je even naar het toilet wilt gaan of wat wilt drinken, is dat uiteraard mogelijk, maar zorg ervoor dat het de groep niet stoort en doe het zachtjes en afgestemd. Het is essentieel dat de workshop in een FLOW kan doorgaan. Let ook op dat als veel mensen plotseling iets willen drinken, het beter is om een later moment te kiezen, om te voorkomen dat dit de workshop te veel beïnvloedt.

 

 

Blijft de kleding aan tijdens de TantricFlow™-workshops?

 

Ja, tijdens de TantricFlow™-workshops blijft de kleding normaal gesproken aan. Bij sommige dag-workshops kan er echter een onderdeel zijn waarbij Kashmierse Massages worden uitgewisseld en de deelnemers de keuze hebben om zich te ontkleden. Als dit het geval is, wordt dit duidelijk op de evenement aanmeld-pagina aangegeven, zodat deelnemers zich bewust zijn van de mogelijkheid. We respecteren altijd de persoonlijke grenzen en keuzes van onze deelnemers. Dit wil zeggen dat hierin nooit iets wordt verwacht os verplicht.

 

 

Ik heb geen ervaring, is dat erg?

 

Nee, helemaal niet. Bij TantricFlow™ draait alles om het bereiken van een staat van flow en aanwezigheid in het moment. Dit werkt het beste wanneer er geen druk is om te presteren of te voldoen aan verwachtingen. Bovendien wordt er bij TantricFlow™ geen onderscheid gemaakt tussen de deelnemers, dus ook niet op basis van ervaring. Iedereen is gelijk en heeft evenveel te bieden, of je nu voor het eerst deelneemt of al vaker bent geweest. De waarde van de ervaring ligt in de interactie en het moment zelf. Het kan zelfs voorkomen dat iemand die voor het eerst deelneemt een waardevolle leerervaring biedt aan iemand die al veel ervaring heeft, en vice versa. Bij TantricFlow™ draait het om ont-moeting zonder druk, waarbij het vooral gaat om ont-spannen en relaxen.

 

 

Hoe doe ik dat? “ont-moeten”?

 

Het begrip “ont-moeten” kan een uitdaging zijn in een wereld die constant haast en verplichtingen lijkt te dicteren. Bij TantricFlow™ is het echter verrassend eenvoudig. Het enige wat van je wordt gevraagd, is om aanwezig te zijn in het moment en te voelen wat voor jou, in afstemming met anderen, op een bepaald moment het beste voelt. Het draait allemaal om het loslaten van verwachtingen en het omarmen van spontaniteit en intuïtie. Stel je bijvoorbeeld voor dat je iemand een massage geeft, maar tijdens het proces voel je dat het comfortabeler zou zijn om samen te gaan zitten of liggen. Het idee van “zijn met wat er is” betekent simpelweg dat je non-verbaal aangeeft dat je dit wilt uitproberen en dan, zonder verwachtingen, open staat voor wat er ook gebeurt. Het kan je verrassen hoe het resultaat misschien wel helemaal anders is dan je had verwacht, maar juist dat maakt de ervaring waardevol.

 

 

Als ik een blinddoek opheb, kunnen mensen mij dan gewoon aanraken?

 

Bij TantricFlow™ wordt aanraking met uiterste zorg en respect behandeld. Wanneer je tijdens een workshop een blinddoek draagt, wordt er niet zomaar onafgestemd aangeraakt. In plaats daarvan wordt er geleidelijk aan een sfeer van vertrouwen en veiligheid opgebouwd, waarin deelnemers zich vrij voelen om hun grenzen aan te geven. Het is belangrijk om te benadrukken dat aanraking binnen TantricFlow™ altijd plaatsvindt met liefde en respect. De workshopleiders houden toezicht op deze interacties en moedigen een sfeer van wederzijds respect aan. Mocht je onverhoopt onprettig worden aangeraakt, heb je altijd de mogelijkheid om dit aan te geven bij de workshopleiding. Personen die na een waarschuwing disrespectvol blijven, worden de toegang tot TantricFlow™ ontzegd.

 

 

Hoe draag ik bij aan de Flow van een workshop?

 

Bij TantricFlow™ draait alles om de flow in het moment, waarbij een Self-Less State van zijn het meest dienend is, zowel voor jezelf als voor het groepsproces. Echter, bij aanvang van een workshop zijn er vaak nog verwachtingen, oordelen en ongemakken die ons in ons hoofd houden. Een waardevolle tip hierbij is: “Verleg jouw Focus.” Dit betekent dat zelfs als je oordelen en verwachtingen hebt, je je aandacht naar iets anders verlegt, omdat waar je je op focust, groeit. Richt je in plaats daarvan bijvoorbeeld op de ervaring in het moment (je richten op jouw ademhaling en deze voelen in jouw lijf is iets wat goed werkt).

 

Een illustratief voorbeeld van hoe de flow kan worden verstoord, is een kringdans waarbij deelnemers elkaars handen vasthouden en naar rechts bewegen. Het is niet bevorderlijk voor de groep als een deelnemer (bewust of onbewust) voor eigen plezier onder de armen van een ander duikt, waardoor de hele kring gedwongen wordt te volgen, wat uiteindelijk tot stilstand leidt. Dit gedrag zou je self-centered kunnen noemen en kan de flow verminderen. Bij TantricFlow zijn we niet van de ‘Flow-Politie’, dus het is niet verboden, en het is zelfs soms leuk en leerzaam als dingen niet lekker in de flow verlopen, maar het is belangrijk om dit eens bij jezelf te onderzoeken en je ervan bewust te zijn, omdat dit ook voor jou belemmerend kan werken in je vermogen om te stromen en in verbinding te komen met jezelf en anderen.

 

 

Hoe intiem wordt het bij TantricFlow™?

 

Bij TantricFlow™ staat verbinding centraal, en intimiteit speelt daar zeker een rol in. Tijdens de workshop wordt intimiteit geleidelijk opgebouwd door middel van liefdevolle aanraking. Dit begint met het aanraken van elkaar tijdens een dans, gevolgd door zachtere vormen van aanraking zoals strelingen en ruggendansen. Naarmate de workshop vordert, kan het tot een punt komen waarbij deelnemers met 2, 3 of 4 personen op een matje liggen en elkaar verwennen met streelmassages en liefdevolle aanrakingen. Belangrijk om te benadrukken is dat het hierbij primair gaat om het maken van een verbinding met elkaar, niet om lust of verlangen. TantricFlow™ benadrukt het belang van liefdevolle verbinding als de kern van de ervaring, waarbij de nadruk ligt op wederzijds respect en een veilige omgeving voor alle deelnemers.

 

 

Hoe kan ik op een respectvolle en liefdevolle manier aanraken tijdens een TantricFlow™ workshop?

 

Aanraking is een essentieel onderdeel van de TantricFlow™ ervaring, en het is belangrijk om dit met zorg en respect te doen. We benadrukken dat aanraking altijd dient plaats te vinden in volledige afstemming met de ander. Het is absoluut niet gepast om zomaar iemand op intieme plekken aan te raken zonder voorafgaande afstemming. Veilige zones voor aanraking zijn meestal: schouders, armen, rug.

 

Belangrijk is om altijd af te stemmen voordat je iemand aanraakt, zelfs op minder intieme plekken. Maak oogcontact, ga voor iemand staan of zitten, breng langzaam je hand naar een veilige zone (bijvoorbeeld een schouder), let op hoe er gereageerd wordt en stem jouw beweging af op de reactie die je krijgt. Een eenvoudige vraag als “Voelt het oké als ik je hier aanraak?” kan heel fijn zijn voor de ander. Je kunt ook de ander uitnodigen om jouw hand(en) te begeleiden naar de plekken waar hij/zij zich comfortabel voelt om aangeraakt te worden.

 

De intentie achter je aanraking is cruciaal. Vraag jezelf af: raak ik aan om iets te nemen, of om iets te geven? Aanraken vanuit een behoeftige, nemende of graaiende energie kan als onprettig worden ervaren, terwijl aanraken vanuit een invoelende intentie om de ander te dienen en iets fijns te geven doorgaans als zeer prettig wordt ervaren.

 

Als je aanraakt vanuit een mindset van geven, zul je merken dat je natuurlijk de neiging hebt om veel langzamer en subtieler te bewegen. Aanrakingen worden zachter en meer meditatief, waarbij je volledig kunt opgaan in het moment. Het draait niet om het resultaat, maar om de verbinding en de ervaring van het moment zelf.

 

 

TIP

 

Doe alles traag. Ga ook niet te snel in het nabij komen van de ander. Maak jouw aanraking langzaam, traag (ja, tergend traag!), zorg voor een subtiele aanraking (oefen geen druk uit, maar juist bijna geen druk zodat er een hele lichte subtiele aanraking ontstaat), gebruik regelmatig één of meerdere vingertoppen i.p.v. een volle hand. Maak het afwisselend, spannend en interessant door heel soms wel even snel te bewegen, of met een volle (achter)hand, of onderarm aan te raken, en daarna weer (tergend) langzaam en subtiel. En o ja,  ga vooral geen lucht in iemands gezicht of nek blazen (over het algemeen wordt dit als onprettig ervaren).

 

 

Kan ik TantricFlow™ gebruiken als therapie om iets te helen?

 

Nee, TantricFlow™ is geen therapie en is ook niet als zodanig opgezet. Hoewel de tantrische processen die binnen TantricFlow™ worden gebruikt positieve effecten kunnen hebben op het leven van deelnemers, is het belangrijk op te merken dat TantricFlow™ niet bedoeld is als vervanging voor professionele therapie of medische behandeling. Als je specifieke trauma’s hebt die je wilt aanpakken, zoek dan een gespecialiseerde therapeut in het reguliere medische circuit. Kom niet naar TantricFlow™ met als doel iets te helen.

 

 

Kan ik een workshop annuleren?

 

Bij TantricFlow™ kun je altijd een workshop annuleren, maar het is belangrijk om dit tijdig aan te geven. Tot 48 uur voor aanvang van de betreffende workshop kun je kosteloos doorschuiven naar een volgende workshop. Binnen 48 uur voor aanvang van de workshop kun je uiteraard nog steeds annuleren, maar gratis doorschuiven is dan niet meer mogelijk. Het is wel toegestaan om je ticket(s) door te geven aan iemand anders (laat dat dan wel even weten). Let op: restitutie van betaling wordt niet verleend voor workshopbedragen onder €35.

 

 

 


 

Nog verder uit te werken aanvullende vragen

 

 

– Wat zijn de tantrische aspecten van TantricFlow™?
TantricFlow™ omarmt verschillende tantrische principes, zoals zijn in het moment, zijn zonder oordelen, en het omarmen van alle aspecten van het zelf.

 

 

 

– Wat is de visie van Heino Jansen op Tantrische aspecten?
Heino ziet Tantra als een diepgaande beleving van verbinding en zelfontdekking, waarbij seksuele energie een belangrijke rol speelt.

 

 

 

– Hoe creëert Heino een veilige en ondersteunende omgeving tijdens de workshops?
Heino combineert zijn passie voor muziek en improvisatie om een sfeer te creëren waarin persoonlijke groei en transformatie kunnen plaatsvinden.

 

 

 

– Wie assisteert Heino tijdens TantricFlow™-workshops?
Heino wordt regelmatig ondersteund door assistenten, wat bijdraagt aan de dynamiek en verbondenheid in de groep.

 

 

 

– Wat zijn de effecten van deelnemers aan TantricFlow™-workshops op hun dagelijks leven?
Deelnemers hebben positieve effecten gemerkt op verschillende aspecten van hun leven, zoals verbeterde relaties en stressmanagementvaardigheden.

 

 

 

– Hoe kan ik mij voorbereiden op een TantricFlow™-workshop?
Het belangrijkste is een open geest en een bereidheid om het moment te omarmen.

 

 

 

– Worden er speciale oefeningen gedaan tijdens TantricFlow™-workshops?
Soms worden er visuele zintuigen gespeeld door bijvoorbeeld het gebruik van blinddoeken, wat kan zorgen voor een ervaring van oordeelloosheid.

 

 

 

– Wat is de rol van improvisatie tijdens TantricFlow™-workshops?
Improvisatie is de sleutel tot het bereiken van totale flow, zowel in muziek als in dans.

 

 

 

– Hoe kunnen TantricFlow™-workshops bijdragen aan persoonlijke groei en transformatie?
De workshops bieden een veilige omgeving waarin deelnemers hun innerlijke wereld kunnen verkennen en transformeren.

 

 

 

– Zijn TantricFlow™-workshops een vorm van entertainment?
TantricFlow™ is geen puur entertainment, maar eerder een uitnodiging om diepgaande ervaringen te ondergaan.

 

 

 

– Hoe kan ik het meeste uit TantricFlow™-workshops halen?
Een open en onderzoekende houding, gecombineerd met verantwoordelijkheid voor je eigen ervaring, zijn essentieel.

 

 

 

– Wat zijn enkele ervaringen van eerdere deelnemers aan TantricFlow™-workshops?
Veel deelnemers hebben de workshops ervaren als een bron van energie, verbinding en groei.

 

 

 

– Hoe kan ik mij aanmelden voor een TantricFlow™-workshop?
Je kunt je aanmelden via de agenda op de website van Heino Jansen, waar je ook meer informatie kunt vinden over de beschikbare data en locaties.