Ben je op deze pagina beland en wil je terug?  Ga Terug
 
 


 

Wat kun je verwachten tijdens de TantricFlow™-  DAG?

 

 

Deze dag is vooral gericht op diepgang. Omdat er meer tijd is, kom je dieper in de (helende) Flow van het NU. Je gaat als deelnemer (duurzaam) meer ‘stromen’. In de flow zijn maakt gelukkig.

 

 

Of je nu veel of weinig ervaring hebt met TantricFlow™ maakt niet uit want iedereen is in de kern gelijk en kwetsbaar. Kwetsbaarheid is daarom het uitgangspunt tijdens een TantricFlow™-dag. Durf jij je kwetsbaar op en open te stellen? Durf jij jouw eigen onzekerheid onder ogen te komen? Bijvoorbeeld op momenten dat je niet goed kunt inschatten of iemand zich wel of juist niet wil verbinden? Durf jij een afwijzing te riskeren? Een Grens te verkennen, maar ook te respecteren? Het laten zien van jouw kwetsbaarheid maakt dat de ander (vaak) ook zijn/haar defensieve ‘muur’ laat zakken. En dan opeens is er die verbondenheid. Opeens ga je samen op in de Flow van het moment.

 

 

De uitnodiging tijdens een TantricFlow™-dag is om juist die defensie in jezelf te leren doorzien en doorbreken. Jouw hart te openen via het pad van openheid, kwetsbaarheid, zachtheid, tederheid, voorzichtigheid, subtiliteit, maar ook Lef… Dus ook risico’s durven nemen. Voorzichtig en respectvol samen die liefdevolle afstemming met elkaar vinden. Steeds weer opnieuw.

 

 

 

NB: Tussen door nuttigen we een gezamenlijke (potluck) lunch (waarbij iedereen iets te eten meeneemt om te delen) . Daarbij is er de gelegenheid elkaar (verbaal) te ont-moeten. Ook kun je even gaan ontspannen door – tijdens de pauze – even tijd voor jezelf te nemen.

 

 

 

Dit komt op de TantricFlow™ – dag aan bod
* improviserend dansen
* aarden (feet in the soil)
* hand-dans (zittend / staand)
* leren afstemmen met jezelf/ de ander
* mindful aanraken / streel sessies (met kleding aan)
* korte meditaties
* heerlijk ontspannen op gitaar-improvisatie(s)
* oefeningen met blinddoeken

 

 

Positieve effecten
TantricFlow™ kan een zeer positief effect hebben op:
– lekker in je vel zitten
– jouw gevoel van vrijheid
– verbeteren (liefdes)relaties
– aantrekken van de juiste partner
– vriendschappen
– volgen van je hart
– gezondheid
– de hoeveelheid lol in je leven
– in je vrouwelijke/mannelijke kracht staan


 


 
Ervaringen van deelnemers

 

“Er zit een goede opbouw in de dag: de ochtend is gevuld met speelse en energieke dans en oefeningen. De middag gaat de diepte in, met wat meer tantrische oefeningen. Soms met blinddoek. Dan is er een gezamenlijke afsluiting van de dag.
De oefeningen zijn speels en intiem. Maar wel met respect voor elkaars grenzen.
Niets hoeft, alles mag. Emoties mogen er zijn. Jij mag er zijn.
Na afloop vertrek je met een grote smile op je gezicht!”
Namaste – Frank Konings

 

 

“Een hele dag in een heerlijke flow van spelen, dansen, improvisatie, muziek, sensualiteit, verbinding, open hart, zonder verkramping van het moeten, overgave, mannelijke en vrouwelijke energie, ontroering, stromen, liefde, acceptatie van wat er is. In een prachtig, veilig, soms prikkelend kader door Heino liefdevol omHein(o)d. Ik voel me als een kat die nog even aan het naspinnen is prrrr…. “ – Jan Doeke van der Veen
“Een mooie dag in een sfeervolle ruimte, heerlijke muziek, warme woorden en het prettige contact met de andere deelnemers, het doet even je pijntjes en probleempjes ver op de achtergrond dringen. Je hebt het gevoel: “Het leven is Goed”.” – Dick Grift

 

 

“Een TantricFlow-avond is al een heel plezierige en verrassende ervaring.
De TantricFlow-dag van afgelopen zondag bleek een regelrechte uitnodiging om wat dieper te gaan.
Ont-moetingen komen gemakkelijk tot stand. Respectvol aanraken opent zomaar een onvermoede grens.
De aangeboden dansoefeningen zijn vrolijk en geven de kans om vanuit het centrum in mijn lijf te leiden en te volgen. Plezierige herkenning! De blinddoek maakt niet blind, maar nodigt uit om echt aanwezig te zijn en andere zintuigen mhun verkennende reis te laten doen.
Chapeau voor de rustige, intuïtieve, heldere en passie-volle begeleiding van jou, Heino!
Je houdt het overzicht en voelt feilloos aan als het soms even wat te veel blijkt.
Zo ontvouwde de gehele TantricFlow – dag zich in een vloeiend geheel, zodat ik met een blij-verwonderd gevoel huiswaarts keerde. De tonen van de muziek vibreerden nog heerlijk na.” – Henny Feenstra

 

 

“Heino is een prima begeleider die zich open en kwetsbaar durft op te stellen waardoor er van alles kan en mag gebeuren en ieder dat ook durft te doen. Bedankt allemaal.
Veel liefs en een hartenroet” – Marie-therese Roovers
“Het vertrouwen wordt spelenderwijs, door diverse oefeningen, prachtig opgebouwd door Heino als begeleider. Dank voor je openheid en kwetsbaarheid en je opstelling om dit, als zijnde één van de groepsleden, samen met ons te doen.” – Rob Beersma

 

 

“Er ontstond heel veel verbinding en gelijkwaardigheid in de groep, met een goede begeleider die weet wat hij doet.” – Jenneke Warnders
“Dansen, plezier, verbinding, aanraken, geraakt worden, aangeraakt worden, contact , stromen.. Heino creëert een veilige zachte en sfeer en is enthousiast. Hele fijne workshop!”
– Simone van Verre

 

 

“Heino, jij combineert jouw aardse energie, met de fijngevoelige, en vooral liefdevolle energie. Er ontstond in de groep een hartverbinding, gecreëerd door jouw veilige bedding en het vermogen je zelf kwetsbaar op te stellen en jezelf te zijn, ook genietend van jouw prachtige, intuitieve gevoelsmuziek. Namaste.”
– Yvonne van der Zalm

 


 

 

 


Gegeven door:
 
Heino Jansen
 
Op mijn 14e begon ik met het improviseren op gitaar en piano. Improvisatie en muziek hebben mij altijd erg aangesproken want het is de manier om totaal in de flow van het moment te komen. Nadat ik later in aanraking ben gekomen met vele verschillende dans-stijlen (Argentijnse Tango, Salsa, Zouk, Biodanza maar ook het meditatieve Tai Chi) begon ik met het combineren van deze stijlen in vrije, improviserende dansvormen.
 
Ik merkte dat ik hierdoor veel meer verbondenheid met mezelf begon te voelen. En tot mijn verbazing ontdekte ik dat deze verbinding met mezelf de sleutel is tot echte verbinding met de ander.
 
Ik heb een grote passie om dit te delen. Dit bracht me ertoe om TantricFlow™ workshops te ontwikkelen. Mijn grote passie voor muziek komt hier heel goed bij van pas. Jarenlang musiceren in improvisatie-bands heeft mij een uniek scala aan prachtige muziek opgeleverd. Het selecteren van de juiste, rakende, ‘groovy’ en krachtige muziek bij de verschillende TantricFlow™ dansvormen is voor mij een heel inspirerend proces.
 
Als ik TantricFlow™ geef ben ik helemaal in mijn element en geniet ik keer op keer van alles wat zich aandient.
 

 


 

Ben je op deze pagina beland en wil je terug?  Ga Terug